Kako deluju ogrlice i kako se koriste?

/Kako deluju ogrlice i kako se koriste?
Kako deluju ogrlice i kako se koriste? 2017-02-16T13:56:30+00:00

Pri nošenju ogrlice toplota tela oslobadja lekovita ulja iz ogrlice. Ogrlica, napravljena od ćilibarskih perli, u sebi ima i aktivnu supstancu, tzv. sukcinatnu kiselinu. Sukcinatna kiselina apsorbuje se u krvotok i pri tome povećava imunitet organizma.

Analgetička svojstva ogrlice otklanjaju brojne tegobe.

U Carskoj Rusiji i Nemačkoj do drugog svetskog rata bebe i dadilje su nosile ćilibar radi zaštite, lakšeg izbijanja zuba kod beba i boljeg kvaliteta. Ćilibar je topao i lagan za razliku od žada, tirkiza, minerala i stakla koji su hladni na dodir. Ćilibar gori na otvorenom plamenu i pluta na površini u slanoj vodi.

Neke od stvari koje treba da znate o ogrlicama:

  • Ćilibar mora da bude u dodiru sa bebinom kožom.
  • Ćilibar oslobadja bol kod beba i dece kada se nose tokom dana.
  • Ogrlice nisu za žvakanje i ne preporučujemo da se nose kada beba spava, a nije pod nadzorom roditelja.
  • Mi preporucujemo da skinete ogrlicu kad god je beba van nadzora.
  • Obaveštenja i pažnja

Održavanje ogrlica.

Preporučujemo da jednom nedeljno ogrlicu stavite pod tekuću vodu (ispod česme) u trajanju od 5 min. Najbolje je da bude sobna temperatura vode. Nakon toga ogrlicu treba izneti na dnevno svetlo (najbolje na suncu) u trajanju od 60 min. Tokom perioda „sunčanja“ bitno je da se ogrlica i konac dobro osuše. Posle toga je stavite bebi oko vrata. Ovaj proces se naziva „pražnjenje“ i „punjenje“ ogrlice. Tokom „pražnjenja“, kada je ogrlica ispod mlaza vode, ogrlica se čisti od negativne jonizacije. Tokom „punjenja“, kada je ogrlica izložena suncu, ćilibar se „osunča“ i tada on malo omekša (vama to nije primetno), a dejstvo sukcinatne kiseline je najjače.

Važno je napomenuti da ukoliko ogrlicu ne održavate redovno, neće se umanjiti njeno delovanje, već će se redovnim održavanjem samo povećati njeno dejstvo. Proces „pražnjenja“ i „punjenja“ je neodvojiv i nemojte da praznite ogrlicu bez punjenja i obrnuto. Tokom zimskog perioda, kada ima malo sunčanih dana, najbolje je da sačekate prvi lep i sunčan dan i da ovaj proces uradite.

Naša preporučena lista upozorenja:

  • Treba skinuti ogrlicu kada beba spava a nije pod nadzorom
  • Ogrlice za bebe su napravljene za nošenje, a NE za žvakanje i glodanje
  • Molim da obratite pažnju na dete tokom nošenja ogrlice

Prema preporuci proizvodjača, ogrlica za bebe nije prenosiva na drugo dete. Ne perite ogrlicu nikakvim hemijskim sredstvima niti abrazivima. Skidajte ogrlicu kada kupate bebu.

I naravno ukoliko imate bilo kakvo pitanje u vezi ogrlica, slobodno nas kontaktirajte.