Najčešća pitanja

/Najčešća pitanja
Najčešća pitanja 2015-03-01T00:23:56+00:00

Na ovoj strani možete pronaci odgovore na na vaša najčešća pitanja.

A odgovore na pitanja koje ne postoje u listi možete postaviti na mail [email protected]

* Da li mogu da vratim ogrlicu ako ne deluje kod mog deteta?

Da li je ogrlica deluje ili ne je vrlo subjektivna procena, a verujte da deluje, kod nekih beba više, a kod nekih manje. Imajte u vidu da je svaka beba individualna, tako kod nekih beba deluje već posle jednog dana, a kod nekih posle par nedelja. Naše iskustvo sa dvoje dece je upravo takvo. Kod sina je delovala već posle jednog dana, a kod kćerke posle 4 nedelje. Bitno je da se ogrlica nosi što duže i do kože.
Preporuka proizvodjača i poznavalaca ćilibara je da ogrlicu nosi samo jedna osoba, zbog svoje specifične energije. Ogrlica se ne prenosi na drugo dete. U slučaju da prihvatimo povraćaj ogrlice u slučaju „nedelotvornosti“, bili bismo prinudjeni da prodajemo vraćene, tj. polovne ogrlice kao nove i koje su već bile nošene. Mi to svakako NE želimo i nećemo da radimo.
SVAKA ogrlica je potpuno nova i nekorišćena.

 

* Kako znam da je prirodni ćilibar?

Ogrlice za bebe koje nudimo su izradjene od 100% prirodnog baltičkog ćilibara. Ovo potvrdjuje i skiniran sertifikat koji je postavljen na našem sajtu od strane proizvodjača.
Siguran način provere je da prinesete jednu od perli otvorenom plamenu. Kod prirodnog ćilibara zagrejana perla će početi da miriše na prirodnu smolu. Ovo način provere vam ne preporučujemo pošto možete oštetiti ogrlicu, a mi ne možemo da uvažimo ovakvu reklamaciju.

 

* Kako se održava ćilibarska ogrlica?

Ponekad, jednom mesečno, stavite ogrlicu ispod mlaza mlake vode. Nakon 5 minuta stavite ogrlicu na sunčevu svetlost u trajanju od 2-3 sata. Potrebno je da se potpuno osuši konac na kome su nanizane perle. Nakon „sunčanja“ stavite ogrlicu oko vrata bebe. Nakon „sunčanja“ ogrlice, konac se suši, a ćilibar se greje. Ćilibar postaje mekši (vama to nije primetno), ali tada je dejstvo ogrlice najjače, jer dolazi do oslobadjanja sukcinatne kiseline. Procesi ispiranja pod mlazom vode i „sunčanja“ su neodvojivi, tj. nemojte da ispirate ogrlicu, a da je samo „sunčate“, i obrnuto. Ovaj proces upražnjavajte samo kada je jako sunce. Ukoliko u dužem vremenskom periodu nema sunca (zimski period), sačekajte lep i sunčan dan. Napominjemo da dejstvo ogrlice ne slabi ako se ne ispira i ne sunča, već se ovim procesom samo privremeno pojačava njeno dejstvo.

Ćilibarske ogrlice za bebe se ne peru nikakvim hemijskim sredstvima kao što su sapuni, dečije kupke, šamponi, losioni, deterdženti, itd. Preporučujemo da bebama skidate ogrlicu tokom kupanja i/ili tuširanja. U slučaju da se ogrlica isprljala obrišite je vunenom ili pamučnom tkaninom.

 

* Mojoj bebi je izašlo nekoliko zubića, da li je kasno da joj stavim ogrlicu?

Ogrlice preporučujemo da se nose od 3 meseca do 3 godine. U ovom uzrastu niču prvi zubići kod beba. Ukoliko je bebi izraslo nekoliko zubića, apsolutno možete da joj stavite ogrlicu, a primetićete promene vrlo brzo, najčešće već prvo veče. Beba će biti smirenija i manje nervozna.

 

* Nisam sigurna da li mojoj bebi potrebna ogrlica, pošto su joj izrasle „jedinice“ bez problema?

„Jedinice“ su prvi zubići koji niču, ali nisu najbolniji. Prema iskustvima roditelja, „trojke“ su najbolnije kod izrastanja, a one znatno kasnije rastu.

 

* Koja je razlika izmedju kolekcije Premium, Standard i Čips?

Razlika je u vrsti obrade, kvalitetu ćilibara i težini. Kao što postoji 14.to karatno, 18.to karatno i 24.tno karatno zlato, tako postoji i razlika u kvalitetu ćilibara. Što je ćilibar čistiji, on je i kvalitetniji. Osim toga, nabavna cena sve tri kolekcije je različita. Sve tri kolekcije su izradjene od baltičkog ćilibara.

 

* Kako da znam da su ogrlice od baltičkog ćilibara?

Tačno je da se preko interneta razne ogrlice, sumnjivog kvaliteta i porekla. Postoje ogrlice od „veštačkog ćilibara“ – a u pitanju su plastične ogrlice. Postoje i ogrlice od kineskog ćilibara, fantastične izrade i dizajna, ali su potpuno plastične. Uradjene su tako verno da se često u takvom „ćilibaru“ pojavljuju insekti i ostaci biljaka, pa deluju još uverljivije, ali je u pitanju plastičan proizvod.
Ogrlicezabebe.com postoje još od 2008. godine, i:
1. Nikada nismo prodavali plastične ogrlice
2. Nikada nismo prodali niti nudili polovne ogrlice
3. Svaki kupac uvek dobije štampani sertifikat koji potvrdjuje da je ogrlica izradjena od prirodnog baltičkog ćilibara

Uvek možete veoma lako proveriti da li je ogrlica od prirodnog ćilibara. Postupak je veoma jednostavan. Zagrejte iglu i pažljivo pokušajte da probušite jednu od perli. Pojaviće se dim. Ako dim miriše na smolu, onda je u pitanju prirodni ćilibar. Ako miriše na plastiku, jasno je da su perle izradjene od plastičnih masa. U slučaju da proveravate ogrlicu na gore opisan način, mi vam nećemo priznati takvo oštećenje ako dodje do povrata robe.

 
Ukoliko imate neku dilemu ili pitanje, pišite nam na info(@)ogrlicezabebe.com